A-laget - 2014

8. divisjon vår

Arnadal - Svarstad 5-1 (2-0)

Sletta, 11. juni 2014, : Ewald Dahlskjær

Coach Kenneth Moe brydde seg lite om frasen "never change a winning team", og la om til 4-5-1 til denne forventede tøffe kampen. Svarstad hadde bare sluppet inn fem mål på sine fem første kamper og ville med seier her gå à poeng med oss. Dermed ble toppskårer Marius Bergsholm flyttet ned på stopperplass, noe som skjøv Amund Hansen ut på back. Inn som offensiv midtbanespiller kom Jon Arvid Daleng, og sentralt på midten tok kaptein Andreas Hvidsten tilbake plassen sin fra Bjørn Erik Skjelbred, som måtte ha sin sedvanlige ankelpause.

Kampen startet tett og jevnt, men det ble snart tydelig at Svarstad hadde lite å komme med offensivt og/eller at taktikken fungerte, og Arnadal begynte så småningom å produsere sjanser. Etter 29 minutter fikk Fevang løpe igjennom og sette inn 1-0, og ledelsen kunne fint vært doblet i løpet av det neste kvarteret, men Fevang misbrukte et par store muligheter etter fint forarbeid av henholdsvis Sigvald Wetrhus og Eivind Gundersen. I stedet blåste vår gamle (u)venn Evald Dahlskjær en streng straffe etter en klassisk kroppsduell mellom Andreas Olsen og en noe lettere Svarstad-spiss. Det var årets tredje tvilsomme straffe mot Arnadal, men denne gangen leste vår sisteskanse Stian Øverby straffeskytteren perfekt og var kjapt nede og reddet til sin høyre. Straks etter får Fevang en liten åpning utenfor boksen og feier inn 2-0. Man kan trygt si at disse par minuttene før pause var kampens vippepunkt.

Etter pause setter Moe innpå ferievikar Lars Kristian Larsen, og dermed får Svarstad-forsvaret nok et problem å hanskes med. Han bruker bare ni minutter på å åpne kontoen for året, riktignok etter supert forarbeid av blant andre Erlend Karlsen og Eivind Gundersen. Etter dette produserer hjemmelaget flere muligheter, blant annet har Henrik Landsverk ett skudd i stolpen og ett over. Så etter 74 minutter setter Larsen like godt inn sitt andre for dagen, denne gang etter en oppvisning i fart og kraft, men snart etter får Svarstad en gratismulighet etter en av få feil i Arnadals bakre rekker, og til tross for at Stian Øverby redder det første skuddet (en av mange kvalifiserte redninger for kvelden), må han kapitulere på returen. Med bare minutter igjen kunne det dog ikke bli mer enn et trøstemål for bortelaget fra nord, selv om det ga dem en slags doven vitamininnsprøytning. I stedet fant Andreas Hvidsten og Fredrik Fevang på en snasen variant på overtid, som satte punktum for nok en meget godt gjennomført kamp av Arnadal. Med seieren inntok vi også tabelltoppen i samme slengen.

Kamprapport og vurdering av Fredrik G. Fevang og Amund Hansen, se originalen på ArnadalFotball.net.

Målene

29: 1-0 Fredrik Fevang [Eivind H. Gundersen]

Svarstad-forsvaret sto høyt når Gundersen sleivet en perfekt ball igjennom som Fevang kunne ta med seg alene mot mål. Keeper kom ut på halvdistanse og Fevang skåret med en pen bredsidelobb fra ca. 16 meter, som spratt inn borte ved lengste.

45: 2-0 Fredrik Fevang [Jon Arvid Daleng]

Etter et innkast fra høyre flikker Daleng videre mot Fevang. Svarstad-stopperen ser ut til å ha brutt, men mister kontroll over ballen og får ikke klarert, og ballen faller perfekt for Fevang som fra 19 meter fyrer av en venstrevolley som sniker seg pent inn nede ved høyre/nærmeste stolpe.

54: 3-0 Lars Kristian Larsen [Eivind H. Gundersen]

Arnadal varter opp med dagens beste spill når Karlsen fører opp fra midtbanen, spiller vegg med Fevang og deretter trer ballen igjennom til høyre på løpet til Gundersen, som alene med keeper er uegoistisk når han legger ballen flatt på tvers til Larsen som får en enkel jobb med å sette inn sitt første for sesongen fra 5 meter.

74: 4-0 Lars Kristian Larsen [Fredrik Fevang]

Fevang slår en snasen stoppball gjennom forsvaret, og både stoppere og keeper blir gjort til statister av hurtigheten til Larsen når han feier mellom dem og snapper med seg ballen forbi målvakten før han skårer i det halvtomme buret med et meget godt teknisk utført skudd på halvspretten fra spiss vinkel.

90: 5-1 Fredrik Fevang [Andreas Hvidsten]

Frispark til Arnadal i dyp posisjon som Hvidsten slår kjapt rett fram på Fevangs vesle kryssløp i boksen. Og med ballen duppende inn bakfra prøver Arnadal-veteranen på - og er heldig med - et C-moment idet han tar ballen på volley i steget, hvorpå ballen dupper perfekt over keeper og ned i lengste hjørne.

Troppen

Nr Navn Pos Kar Mål Ass Kort
Stian Øverby Keeper 8,5
Amund Hansen Høyreback 8
Adrian Abrahamsen Venstreback 7,5
Andreas Olsen Midtstopper 8
Marius Bergsholm Midtstopper 8
Andreas Hvidsten Midtbane 8 1
Erlend Karlsen Midtbane 8
Eivind H. Gundersen Høyreving 8 2
Sigvald Wetrhus Venstreving 7,5 Gult kort
Jon Arvid Daleng Offensiv midtbane 7,5 1
*Fredrik Fevang Spiss 8,5 3 1
Erik Emil Bratten Innbytter 6,5
Lars Kristian Larsen Innbytter 8 2
Henrik Landsverk Innbytter 7,5
Arnadal IL, Postboks 50, 3107 Sem, epost: post@arnadal.no
Publiseringsløsning levert av eMPATIX