A-laget - 2014

8. divisjon vår

Holmestrand 2 - Arnadal 2-3 (1-0)

Hvitstein Kunstgress, 23. april 2014, : Tore Berg, 7,00

En eventyrlig opphenting det siste kvarteret, anført og inspirert av Bjørn Erik Skjelbred og Marius Bergsholm, sikret 3-2-seier og tre dyrebare og meget velsmakende poeng mot det antatt beste laget i divisjonen, Holmestrand 2. Resten av kampen var tøff, tett og ikke særlig velspilt, og et tamt Arnadal fikk en verst tenkelig start da HIFs Thomas Wium skrudde en corner rett i mål etter fem minutter. De blå trengte en halv omgang for å komme seg av sjokket, men selv om vi etter hvert fikk løftet laget, slet vi med å produsere farligheter mot et godt HIF, og våre beste sjanser i første omgang var et godt volleyskudd fra kaptein Andreas Hvidsten, som strøk utenfor lengste stolpe, samt et skudd over fra Skjelbred fra 16 meter. Keeper Stian Øverby, som muligens må ta litt av skylden for 1-0-målet på sin kappe, vartet opp med en matchavgjørende redning da han på et eller annet vis fikk hansken på et godt, duppende skudd med retning krysset. Andre omgang startet litt som første, med at Arnadal slet med å komme inn i kampen eller etablere noe særlig til spill. Men coach Moe hadde flyttet Marius Bergsholm frem som spiss og satt inn Henrik Landsverk på venstreback, og det ga oss litt mer trøkk de gangene vi kom på visitt fremover. Vår første virkelig store sjanse i kampen kom da Fevang flikket igjennom nettopp Bergsholm, men han traff dårlig på skuddet fra 15 meter. Noen småfarligheter på corner fulgte, men så kontret HIF, og Stian Øverby tok både ball og mann da han måtte ut på hjørnet av 16-meteren for å avverge en sjanse. Dermed straffe til HIF, som Wium satte lavt til venstre like under hanskene på Øverby. Da var det gått 70 minutter, og kampen virket kjørt, men så slo Skjelbred til med å dra opp to strålende overganger, som Bergsholm begge satte i buret med utsøkte skudd. Og på stillingen 2-2 virket hjemmelaget nærmest paralyserte, Arnadal hadde tyren ved hornene og utnyttet fordelen med fire minutter igjen på klokka, nok en gang takket være et strålende Skjelbred-forarbeid. Og da Fredrik Fevang ble felt på vei forbi keeper, holdt han hodet kaldt og sikret tre poeng til Arnadal fra straffemerket.

Kamprapport og vurdering av Fredrik G. Fevang, se originalen på ArnadalFotball.net

Målene

77: 2-1 Marius Bergsholm [Bjørn Erik Skjelbred]

Skjelbred fører opp sentralt i et angrep hvor Arnadal kommer tre mot tre, og slipper ballen perfekt ut høyre til Bergsholm som fra like innenfor boksen får god tid til å prikke et perfekt skudd nede ved lengste stolperot.

80: 2-2 Marius Bergsholm [Bjørn Erik Skjelbred]

Igjen fører Skjelbred opp sentralt i banen, denne gangen ved å dra av et par mann på midten, før han finner Bergsholm som har trukket ut på venstre. Han utfordrer mot to Holmestrand-forsvarere og finner en åpning mellom dem hvor han fyrer av et flatt og utsøkt plassert skudd inn ved nærmeste stolpe fra 17 meter.

85: 2-3 Fredrik Fevang (str) [Bjørn Erik Skjelbred]

Skjelbred slår en smått genial ball fra venstre som skrur rundt på baksiden av forsvaret og finner Fevang inne i midten. Han kommer først på ballen og er i ferd med å ta den med seg rundt keeper da han blir felt bakfra. Straffa setter Fevang selv kontant nede i høyre hjørne mens keeper går motsatt vei.

Troppen

Nr Navn Pos Kar Mål Ass Kort
Stian Øverby Keeper 7
Amund Hansen Høyreback 6,5
Kenneth Steen Olsen Venstreback 7
Andreas Olsen Midtstopper 8
Marius Bergsholm Midtstopper 8 2
Andreas Hvidsten Midtbane 7
Erlend Karlsen Midtbane 7,5 Gult kort
Sigvald Wetrhus Høyreving 7,5
Eivind H. Gundersen Venstreving 6,5
*Bjørn Erik Skjelbred Spiss 8 3
Fredrik Fevang Spiss 6,5 1
Henrik Landsverk Innbytter 7
Arnadal IL, Postboks 50, 3107 Sem, epost: post@arnadal.no
Publiseringsløsning levert av eMPATIX