A-laget - 2015

7. divisjon

Arnadal - Tønsberg FK 2 8-0 (3-0)

Sletta, 10. juni 2015, : A. Kulanic, Fevang, 7,50

Etter en noe tung sesongstart fant Arnadal fram både innsatsen, finspillet og den defensive tryggheten i kampen mot TFK 2 – et lag som har slått Tømmerholt i år. Det var en komplett lagseier der alle lagdelene bidro sterkt, ikke minst en bunnsolid og feilfri stopperduo og en livlig og effektiv løperrekke, godt hjulpet av den ekstra dimensjonen vår nyutdannede lege Lars Kristian Larsen ga oss. Og når midtbaneterrierne Eivind Gundersen og Andy Hvidsten i tillegg strødde om seg med kremballer, ble det til slutt stygt i målprotokollen for bortelagets del.

Kampreferat av Fredrik Fevang, karakterer av Fredrik Fevang og Amund Hansen, se originalen på ArnadalFotball.net.

Målene

3: 1-0 Marius Bergsholm [Fredrik Fevang]

Det er godeste Bergsholm som vinner det lange oppspillet og stusser en ball videre til Fevang, som tar med seg ballen ned til venstre mot dødlinja med et godt touch med hodet mens TFK-forsvaret roper på offside uten å innse at de ikke akkurat var snorrette bak der. Fevang kommer seg forbi siste oppasser og slår et godt innlegg mellom forsvar og keeper med venstrefoten, og der kommer jommen Bergsholm tilbake, full av ork og målbevissthet, og setter ballen i nota med sin eminente høyre bredside fra 5 meters hold før tilskuerne har rukket å sette seg.

18: 2-0 Lars Kristian Larsen [Andreas Hvidsten]

Har dere hørt om Andreas Hvidsten? Ikke? Da gjelder det å ta turen til Sletta, for han legger pasninger som er så utsøkte at savnet etter Kim Lerstang synker fra 99 % til 98 %. Denne gangen så han Larsen på et slags løp. Det vil si, Larsen var der og i posisjon til å løpe igjennom, men hadde han egentlig planer om å orke det? Heldigvis tok Andy beslutningen for ham: Den perfekt vektede ballen simpelthen hylte "kom og ta meg", og det er en kommando Larsen verken vil eller kan ignorere. Og da hjelper det liksom lite at forsvarerne så ut til å ha et forsprang, for Larsen løper så sykt fort at det er bare å stoppe opp og nyte det. Det var det undertegnede gjorde. Og sluttproduktet, spør du? Jo, en simpelthen deilig kipp over den utrusende keeperen fra minispiss vinkel som dalte bort i lengste.

30: 3-0 Fredrik Fevang [Eivind H. Gundersen]

Så var det et av disse målene som keeperen egentlig bør ta på sin kappe, men som unge Fredrik Fevang rapper kappa fra keeperen og tar på seg. Gundersen er mannen med forarbeidet, et ganske godt sådan, han løp bra og fort ut på venstrevingen hvor ballen lå, og fra dødlinja la han et godt, men litt kort innlegg som havnet i henda på keeper - bare ikke helt. En fomling senere var Fevang på plass med en skalle som fra 80 cm holder mål - og skårer mål.

65: 4-0 Fredrik Fevang [Andreas Hvidsten]

Vi har kommet til spikeren i kista, i den forstand at det var her Arnadal for alvor punkterte kampen. En effektiv og hurtig overgang var det, der Hvidsten og Larsen (med et frekt hælspark, intet mindre) kombinerte fint på høyre og med det skapte fullstendig undertall/feiltall i TFK-forsvaret. Hvidsten, uegoistisk som han er (han kunne tross alt fyrt av et skudd som antakelig hadde gått over), slapp ballen elegant videre til Fevang som kom fra venstre og var fri og ledig som Thor Halvard i 2002, og fra 15 meter bredsidet Arnadals toppskårer ballen vakkert opp i høyre hjørne på førsteberøring. Skudd på første ftw!

67: 5-0 Lars Kristian Larsen [Andreas Hvidsten]

Han derre Hvidsten er god til å slå pasninger, men noen ganger funker det først og fremst fordi han derre Larsen er så jævlig sterk og rask og god! Gode kombinasjoner igjen på høyre før Hvidsten slo en smålang ball igjennom som egentlig så noe håpløs ut for Larsen, men han fliste forbi en back, snappet ballen foran en stopper, og vant en duell med en keeper før han til slutt kunne feie ballen inn i det åpne buret fra 4 meter og spiss vinkel. Larsen/testosteron 1, TFK/østrogen 0.

75: 6-0 Selvmål [Fredrik Fevang]

Her ville coach Moe gi målet til Fevang og asssisten til Gundersen, og det hadde vært hyggelig for oss begge, men sannheten må frem og teknikalitetene må seire. Gundersen ble spilt fri på venstre av Bergsholm og fosset alene mot mål med all tid i verden. Dessverre satte han skuddet litt for nærme keeper, og den 15-årige debutantkeeperen Henrik Wesenberg fikk æren av å gjøre en av få redninger for dagen. Det var imidlertid ikke mye til redning, for han ga en retur som havnet i fotan på Fevang, og han burde ha kippet ballen i mål, men i stedet forsøkte han seg på en ytterside som Wesenberg igjen reddet på et vis, hvis man kan kalle det en redning når man slår ballen i leggen på sin egen midtstopper og i mål.

87: 7-0 Fredrik Fevang [Eivind H. Gundersen]

Jippi, der satt Fredrik Fevangs fjerde hattetriks for sesongen. Eivind Gundersen var igjen arkitekten - denne gang med en smart og tidlig pasning igjennom et forsvar som lå ekstremt høyt og i tillegg prøvde å sette en litt åndssvak offsidefelle. Fevang kunne løpe igjennom fra venstre med et Tony Daley-førerspark som førte ham nesten ned til dødlinja på venstre. Marius Bergsholm kom ropende på løp i midten, og Andy Hvidsten kom ropende på løp på bakre, men ingen av dem var egentlig helt tilgjengelige, så Fevang vendte ut forbi backen og bredsidet ballen inn i lengste fra hjørnet av 5-meteren.

89: 8-0 Jon Arvid Daleng [Eivind H. Gundersen]

Her kronet den evigunge 6-barnsfaren Jon Arvid Daleng en god prestasjon med sitt første mål for sesongen etter at uegoistiske Eivind Gundresen for n-te gang hadde levert en lekker pasning fra sin venstrekant. Han fikk nemlig ballen fra Bergsholm og spilte den på tvers ut til Daleng som fra ca. straffemerket kunne sette bredsida til, og selv om vi ikke kan kalle skuddet velplassert, hadde det nok kraft og besluttsomhet i seg til at den unge keeperen rett og slett så sitt snitt til å forlenge ballen bort i høyre hjørne med hanskene. Takk for i dag!

Troppen

Nr Navn Pos Kar Mål Ass Kort
Henrik Johansson Storli Keeper 8
Jon Arvid Daleng Høyreback 8 1
Henrik Landsverk Venstreback 8
Kjetil Aamodt Midtstopper 9
Amund Hansen Midtstopper 8,5
Erlend Karlsen Midtbane 8
Andreas Hvidsten Midtbane 8,5 3
Lars Kristian Larsen Høyreving 8,5 2
Eivind H. Gundersen Venstreving 8 3
Marius Bergsholm Spiss 8 1
*Fredrik Fevang Spiss 9 3 2
Adrian Abrahamsen Innbytter 8
Magnus Bue Innbytter 7,5
Kenneth Moe Innbytter -
Arnadal IL, Postboks 50, 3107 Sem, epost: post@arnadal.no
Publiseringsløsning levert av eMPATIX